De relatie die diverse culturen in het verleden hadden met hun omgeving, heeft invloed op onze huidige situatie. Als we deze relatie leren begrijpen, bouwen we niet alleen aan onze identiteit als menselijke wezens, maar leggen we ook een belangrijke component bloot van natuurbehoud, met name op het gebied van environmental education.
Bij Wildconscience erkennen we het belang van dit onderzoeksgebied. Onze mensen zijn archeologisch onderlegd, ook op het gebied van het verkennen en uitgraven van cultureel erfgoed onder water. Wij zijn opgeleid door UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization), RCE (Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed) en NAS (Nautical Archaeology Society). De opleidingen besloegen o.a.: onderwateronderzoeken leiden en plannen, sites signaleren, datamanagement, subsidieaanvragen schrijven, verslaglegging van de resultaten aan het grote publiek, en internationale wetgeving en conventies.
Bij Wildconscience werken we ook samen met Fundashon Patrimonio Marítimo Boneiru (Stichting Maritiem Erfgoed Bonaire), de stichting die tot doel heeft om het maritiem erfgoed van Bonaire te beschermen. Wij werken graag mee aan projecten van deze orde. We kunnen u helpen met: